Üdvözöllek!

„Az igazi harcos mindig három fegyverrel rendelkezik: a békesség ragyogó kardjával; a bátorság, bölcsesség és barátság tükrével; valamint a megvilágosodás értékes drágakövével.”

[Ueshiba Morihei O’Sensei]

Számunkra fontos, hogy az aikido harcművészetet gyakorló tudja, mennyire lényeges a test és a szellemi értelem közötti rugalmasság és harmónia. Az edzések során igyekszünk arra is törekedni, hogy ne csak egy dologra fókuszáljunk, ezáltal elkerülve a fizikai és a szellemi „látásunk” beszűkülését. Az aikidóban az alkalmazott technika csak úgy képes igazán jól működni, ha a pontos technikai tudás mellett a fizikai és a szellemi tudat összhangban vannak egymással.

A Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország által képviselt fő irányvonal követése mellett törekszünk arra is, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk más magyarországi aikido dojo-kal, ennek fényében rendszeresen látogatjuk az edzőtáboraikat.

 

Miért jó az Aikido?

  • Természetes módon mozgatja át, teszi rugalmasabbá és erősíti meg a testet, ezen belül a lábakat, a kezeket, a csípőt, az izmokat és az ízületeket.

  • Nyugodtabbá, koncentráltabbá és kiegyensúlyozottabbá teszi az egyént.

  • Javítja a testtartást, a test koordinációját és a légzést.

  • Összetartó és családias közösségre talál az egyén, támogatja az egészséges társas kapcsolatokat.

  • Folyamatos kihívásokat és feladatokat nyújt az egyén számára a gyakorlások során.

  • Testileg és lelkileg megfiatalítja és optimistábba teszi az egyént, ill. segít életerősnek maradni.

A Szegedi Aikido-kultúra Egyesületet (rövidített neve: SZAKE) a Csongrád Megyei Bíróság a 2006. augusztus 24-én jogerőre emelkedett Pk.60.082/2006/5. számú végzésével 2303. sorszám alatt vette nyilvántartásba.